„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Sākušies ceļu darbi Daugavpils novadā

Daugavpils novadā sākušies ceļu un ielu rekonstrukcijas darbi.

Pašvaldība ir izvēlējusies tos ceļu posmus vai ielas, kur ir koncentrējušies ražotāji, pārstrādātāji, pakalpojumu sniedzēji un lielākās zemnieku saimniecības, kopskaitā to ir 40. Turklāt lielākā daļa uzņēmumu, komersantu vai saimniecību ir radījuši darbavietas vietējiem iedzīvotājiem.

Būvdarbi ir sākti pašvaldību ceļos „Aužguļāni-Rīga-Daugavpils šoseja” (Līksnas pagasts), „Dzirnavas-MRS” (Naujenes pagsts), „Grāviņi-Višķu tehnikums” (Višķu pagasts), „Ambeļi-Graiži”, tostarp Graižu tilts, Ambeļu pagastā, „Tabore-Sadnieki” Tabores pagastā, kā arī Daugavas un Liepu ielā un Alejas šķērsielā Sventes pagastā, Ķieģeļu un Strādnieku ielā Kalkūnes pagastā. Tiks rekonstruēti ceļi 6,28 km garumā un 2,93 km ielu.

Kā „Latgales Laikam” pastāstīja Attīstības nodaļas vadītāja Vita Rūtiņa, būvdarbus finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Daugavpils novada pašvaldība. Būvdarbi, kas noslēgsies gada beigās, izmaksās 1,919 milj. latu, no tiem 1,273milj. ir ERAF nauda.