„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+3.4 °C
apmācies

Poļu ģimnāzijā mācību gadu sāk jaunās skolas formās

Jaunais mācību gads J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā šogad sākās īpaši svinīgi. Pirmo reizi sākumskolas klašu audzēkņi ieradās skolā vienādās skolas formās. Tumši zaļas vestes, baltas blūzes, raibas kaklasaites, melnas bikses zēniem un sarkanzaļi rūtaini svārki meitenēm – tāda izskatās forma svētku reizēs, bet ikdienā baltās blūzes nomainīs polo krekls, kas nav jāpogā un tāpēc bērniem ļoti patīkot, stāsta skolas direktore Gaļina Smuļko. Arī viņa savu tērpu pirmajā skolas dienā bija pieskaņojusi skolēnu formai, tādējādi atbalstot skolas jauno ideju.

Direktore pastāstīja, ka priekšlikums par vienotas skolas formas ieviešanu sākumskolas posmā nācis no pašiem bērnu vecākiem. Vairums tam piekritis, bet pārējo šaubas zudušas, kad jaunā forma bija gatava. Formas šuva vietējā firma, kas arī piedāvājusi formas dizainu. G. Smuļko atzīst, ka gribējies tādu formu, kādas nav citās skolās. Viņa cer, ka forma skolā iedzīvosies, pat vecāko klašu skolēni izrādot interesi par skolas formu. Vecāki atzinuši, ka skolas forma atrisina vairākas problēmas – rītos no bērniem nebūs jādzird „Ko man vilkt mugurā?”, tā disciplinēs un novērsīs domstarpības starp skolēniem par apģērbu.

Formu apmaksā paši vecāki, piemēram, svētku forma izmaksājusi ap 30 latiem, bet papildus vēl katrs vecāks iegādājās polo kreklus, kuru daudzumu katrs vecāks izvēlējās pats. G. Smuļko piebilst, ka katru gadu forma nebūs jāmaina, jo darināta ar domu, lai varētu tikt izmantota vismaz gadus trīs. Trikotāžas vestes pirmklasniekiem ir mazliet brīvākas, tāpēc varēs droši valkāt vēl ilgu laiku, meiteņu svārki esot regulējami, tāpat atlocīt varēs arī zēnu bikses.

Visu rakstu lasiet 3.septembra numurā.