„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+6.7 °C
daļēji mākoņains

Iedzīvotāji atbalstīja rituālu kompleksa celtniecību

Daugavpils domes deputāti nobalsoja par rituālo pakalpojumu kompleksa celtniecību Daugavpilī, Siguldas ielā 16b.

Šis jautājums jau tika apspriests domē pirms diviem mēnešiem. Tagad jautājums tika izskatīts vēlreiz, jo bija notikusi publiskā apspriešana. No 25. jūnija līdz 25. jūlijam pilsētnieki iesniedza 236 atsauksmes, un tās visas izrādījās pozitīvas.

Firma „Rituāls D” gatavojas būvēt bijušās psihoneiroloģiskās slimnīcas teritorijā un pie ātrās palīdzības ēkas kompleksu, kas sniedz pilnu rituālo pakalpojumu spektru. Plānots ierīkot divas atvadīšanās zāles, apbedīšanas salonu un dažas palīgtelpas. Blakus būs stāvvieta ar 14 automašīnām un vienam autobusam. Kompleksa teritorija būs iežogota.

Jautājumus izraisīja daži ieplānotās celtniecības parametri. Piemēram, vai būs pietiekami daudz kameru mirušo uzglabāšanai (ieplānotas tikai sešas šādas kameras). Dažkārt Daugavpilī notiek ap 12 bērēm dienā, tāpēc kapliča netiek galā ar slodzi. Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe teica, ka četras kameras kapličā un sešas jaunajā kompleksā aktuālo problēmu daļēji atrisinās. Viņš jautāja firmas pārstāvjiem, vai viņi neplāno Daugavpilī sniegt kremēšanas pakalpojumu. Tas projektā neesot paredzēts.

Deputāts Vladislavs Bojaruns teica, ka pēc viņa rīcībā esošajiem datiem, ne jau visi Siguldas ielas iedzīvotāji piekrīt, ka blakus atradīsies apbedīšanas birojs. Taču dokumentāli tas nekādi netiek apstiprināts – visas publiskās apspriešanas atsauksmes ir pozitīvas. Rezultātā deputāts atturējās no balsošanas.