„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Deputāti ievieš kārtību dzīvojamajā fondā

Viens no jauninājumiem, ko ieviesuši Daugavpils pilsētas domes pēdējā sasaukuma deputāti, ir divas jaunas komitejas – Mājokļu komiteja un Īpašuma komiteja. Deputāts Vladislavs Bojaruns stāsta, ka Mājokļu komitejas sēdē daudz jautājumu izskatīšanai iesniedz Dzīvokļu nodaļa. Piemēram, dzīvokļu piešķiršana cilvēkiem, kas gaida rindā, vai arī tas, kā DzKSU veic pašvaldības dzīvokļu remontu, lai tos sagatavotu nākamajiem īrniekiem.

„Diemžēl, ir situācijas, kad iemītnieki pamet dzīvokli, neatstājot pat elementāru santehniku. No viņiem nav iespējams pieprasīt kompensāciju, jo galvenokārt šie cilvēki atrodas ļoti smagā materiālā stāvoklī. Remontdarbi jāveic uz pašvaldības rēķina, lai tur varētu normāli dzīvot citi īrnieki. Daudzējādā ziņā problēmu rada tas, ka par dzīvokļiem, kuros nav izmitināti cilvēki no dzīvokļu rindas, un kurus nav sagatavojis DzKSU, maksā pašvaldība, rudenī un ziemā neviens tos neatbrīvo no maksas par apkuri. Pašlaik mēs pieprasām un namu pārvaldēm un DzKSU, lai šīs organizācijas nevilcinās ar remontdarbu veikšanu un sagatavotos dzīvokļus nodotu Dzīvokļu nodaļai. Diemžēl, ar mājokļiem, kā arī to pieņemšanu un nodošanu, ir arī citas problēmas. Nesen, pārbaudot pašvaldības dzīvokļus, konstatējām, ka namu pārvaldes pārstāvji mēģinājuši nozagt santehniku. Tehniku atdeva, bet, ja netiktu sacelta trauksme, visu nāktos atjaunot uz pašvaldības rēķina. Iznāk – kāds uzskata, ka pašvaldība ir ļoti bagāta un tās īpašumu drīkst piesavināties. Mēs jau esam pieprasījuši DzKSU, lai šādi fakti tiktu kontrolēti. Ja tamlīdzīgi gadījumi atkārtosies, informācija tiek iesniegta tiesībsargājošām iestādēm,” pastāstīja V. Bojaruns.

 

Visu rakstu lasiet 27.septembra numurā.