„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.6 °C
skaidrs laiks

Boriss Ivanovs vairs nav deputāts

Daugavpils domes sēdē 10. oktobrī deputāti nobalsoja par Borisa Ivanova („Latgales partija”) deputāta pilnvaru pirmstermiņa izbeigšanu.

Sēdes dienas kārtībā par Borisu Ivanovu bija divi jautājumi, bet pilnvaru pirmstermiņa izbeigšana tika skatīta papildus. Vispirms deputāti nobalsoja par B. Ivanova atbrīvošanu no Baltkrievu kultūras centra vadītāja amata. Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pasūkstījās, ka, diemžēl, nevar uzdāvināt kolēģim ziedus un pateikties par labu darbu.

Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis būs atbildīgs par Baltkrievu kultūras centra jaunā vadītāja iecelšanu. Domes mājas lapā jau ir publicēts paziņojums par kandidātu CV pieņemšanu, dokumentus var iesniegt līdz 18. oktobrim. Pretendentam jābūt augstākajai izglītībai, darba pieredzei (ne mazāk kā 3 gadi) vadošā amatā, vēlama darba pieredze pašvaldībā.

Atgādinām, ka prokuratūra apturējusi lietu par B. Ivanova iespējamo sadarbību ar VDK. Lieta apturēta, jo Ivanovs atrodas bezalgas atvaļinājumā un ar viņu nav iespējams sazināties. 25.augustā Ivanova lietā iestājās pārbaudes paredzētais beigu termiņš.

Pēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB) struktūrvienības Totalitārisma seku dokumentēšanas centra (TSDC) rīcībā esošās informācijas, Daugavpils domes deputāts Ivanovs savulaik ir bijis VDK štata darbinieks. Šī fakta esamību var apstiprināt tikai tiesa.