„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Lietuvas kino dienas Daugavpilī

Daugavpilī, kinoteātrī „RENESANSE”

No 17. līdz 20. oktobrim

LIETUVAS KINO DIENAS DAUGAVPILĪ

     Aicinām noskatīties saturā un formā iespaidīgākās Lietuvas režisoru filmas, piedāvājot ieskatu dažādos žanros. Šī ir programma, kas jāredz!

 

PROGRAMMĀ:

17.oktobrī plkst.18.00 LIETUVAS KINO DIENAS. ATKLĀŠANA.

Piedalās:

Lietuvas Republikas vēstnieks Latvijas Republikā Ričards Degutis,

lietuviešu režisors, kino festivālu organizators Arturs Jevdokimovs,

režisors Raimunds Baņonis

 

Bērni no „Amerikas” viesnīcas”,režisors Raimunds Baņonis. Filmas autori atklāj, kā dzīvoja ne tik senā, bet mūsdienu jaunatnei nesaprotamā pagātnē – padomju gados. Pašas nevainīgākas lietas – mīlestība uz mūziku un rietumos populāru grupu ierakstu klausīšanās tika uztverta kā protests pret politisko sistēmu. 1972. gads, Kauņa. Neliela pusaudžu grupa slepeni klausās Luksemburgas radio un sapņo par nākotni. Viņi visi dzīvo tajā pašā namā, kuri kādreiz bijusi viesnīca „Amerika”. Par viņu darbību sāk interesēties KGB..

18.oktobrī pl.18.00 „Kolekcionāre”,režisore Kristina Božīte.

Pēc tēva nāves Gaile nespēj atgūties no šoka. Zaudējusi jebkādas emocijas un spēju just, viņa pārsteigta atklāj, ka sajūtas, kuru pamatā ir agresija, atgriežas vien tad, kad viņa sevi redz nofilmētos materiālos. Tiek uzsākts bīstams eksperiments: Gaile pārkāpj jebkuras uzvedības normas, provocējot savus līdzcilvēkus, bet viņas nolīgts operators to filmē. Videomateriālu kolekcija kļūst arvien lielāka, taču vienlaikus apkārtējiem sāk likties, ka Gaile vairs nespēj pieņemt faktu, ka ir iespējams izbaudīt arī nevardarbīgas emocijas, nemaz nerunājot par to, ka kāds varētu just pieķeršanos viņai pašai.

18.oktobrī pl.20.00 „Zero 2”,  režisors Emilis Vēlīvis

Kas sanāk, ja gangsterfilma saplūst ar ziepju operu? „Zero2” ir traks kriminālas mīlas dēkas un vardarbības mistrojums - aiz smiekliem vai jāmirst. Kad notiek noziedzības un šovbiznesa pasaules sadursme, algotie slepkavas un čomi Makss un Silvestrs pēkšņi tiek ierauti dīvainos notikumos un televīzijas seriāla cienīgā drāmā. Draugiem jāstājas pretī nekrietnām intrigām un jātiek galā ar uzdevumu - jāatgūst pazudušas narkotikas. Turklāt jāglābj nolaupītais narkotiku piegādātājs, jānogalina lērums cilvēku un jāmīl bīstamas sievietes.

19.oktobrī plkst.17.00 „Tads Blinda: leģendas sākums”, režisors Donats Ulvīds

Filmas stāsts norit 1861. gadā, kad Lietuva ir Krievijas impērijas daļa. Politiskās intrigas par dzimtbūšanas atcelšanu pārvēršas zemnieku nemieros. Nepakļāvīgais un taisnīgais kalpu puisis Tads Blinda kļūst par dumpinieku vadoni. Spriedze starp lietuviešiem un tautas apspiedējiem vairojas ar katru mirkli, un visu vēl vairāk sarežģī tas, ka Tads ir iemīlējies bagāta zemes īpašnieka meitā. Vai viņam izdosies pretoties cariskās Krievijas režīmam, neatsakoties no mīlestības?

 19.oktobrī pl.19.00 „Aurora”, režisore Kristina Božīte

Luks – informātiķis, kurš ir uzaicināts piedalīties zinātniskos izmēģinājumos un kļūt par galveno izpētes objektu. Aurora – sieviete, kura pēc automašīnas avārijas atrodas komā, arī tāpat iekļauta izmēģinājumos. Eksperimenta mērķis – ar neironiem nodot informāciju no sievietes smadzenēm uz Luka smadzenēm un vērot, kā šī informācija tiek pārņemta. Sākoties eksperimentam, Luks nokļūst vilinošā Auroras pasaulē...

 20.oktobrī pl.16.00 „Eirāzijas aborigēns”, režisors Šarūns Barts

Gena, vīrs pusmūžā, sapņo izbeigt nelegālo biznesu un sākt jaunu dzīvi Rietumos ar draudzeni Gabrieli. Atstājis Gabrieli Viļņā, Gena dodas uz Maskavu paņemt savu daļu naudas. Diemžēl, viņš ne tikai neatgūst savu naudu, bet apšaudes laikā nogalina mafijas bosu, milici, iepin tajā savu mīļāko Sašu, un viņam nekas cits neatliek, tikai bēgt.

 20.oktobrī pl. 18.00 „Barzakh”, režisors Mants Kvedaravičs

Čečenijas pilsētā, kura atgūstas pēc kara, pazūd cilvēks. Dzīve rit ierasto gaitu, taču tie, kas meklē pazudušo, nokļūst pasaulē, kurā tikšanās ar praviešiem un juristiem, ar mocītājiem un mocekļiem, ar slepeniem cietumiem un mītiskiem ezeriem kļūst par ikdienu. Kad tie, kas ir pazuduši, parādās sapņos, saka, ka viņi atgriežas no „Barzakh“ – zemes starp dzīvajiem un mirušajiem.

 20. oktobrī pl. 19.30 „Trīs dienas”, režisors Šarūns Barts

Pagātnes meklējumi un vienatne aizved divus jauniešus uz bijušo Kēnigsbergu. Atradis savu draugu, viens no viņiem saprot, ka nav iespējams pagriezt laiku atpakaļ – tagadne izraisa vilšanos. Vientuļa krastmala, pamesta katedra, stacija un viesnīcas istabas – mūžīga bēgšana no visa – no visiem, no sevis.

  Ieeja bezmaksas

Visas filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā un krievu valodā.

 

Info k.t. “Renesanse” 65428424; www.vienibasnams.lv