„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+7.0 °C
apmācies

LMT konkursā uzvarēja sporta projekti

Divus mēnešus pēc LMT projektu konkursa izsludināšanas Daugavpilī tika paziņoti uzvarētāji.

Svinīgā apbalvošana notika Marka Rotko mākslas centrā, tajā piedalījās LMT viceprezidents Gunārs Danbergs. Konkurss notika otro gadu. Aktīvi pilsētas iedzīvotāji, kuri vēlējās īstenot savas idejas Daugavpils attīstībai, bija iesnieguši 21 pieteikumu, no kuriem žūrija izvēlējās 11. Uzvarētājus noteica balsošanā, kopā nobalsoja vairāk nekā 5400 pilsētnieki un visi, kas interesējās par konkursu. Tā balvu fonds – 10 tūkstoši latu.

Vislielāko atbalstu balsotāji pauduši šaha un dambretes muzeja izveidošanai Daugavpilī (1946). Ieceres īstenošanai LMT piešķīra trīs tūkstošus latu. Biedrības „Daugavpils šaha un dambretes klubs” valdes priekšsēdētājs Staņislavs Krivihs bija ļoti gandarīts, jo ideja izveidot muzeju radusies jau sen, bet klubam tik tikko pietika līdzekļu ēkas uzturēšanai Centrālajā parkā. Uz ceremoniju Staņislavs atnāca ar saviem audzēkņiem. Viņš pastāstīja „Latgales Laikam” par senajām šaha tradīcijām Daugavpilī un kluba uzaudzinātajiem Latvijas čempioniem. Intelektuālā spēle piesaista daudz bērnu, un treneris vienmēr lepojas ar viņu panākumiem valsts un starptautiskajās sacensībās. Par muzeja izveidi balsoja kluba draugi Latvijā, Baltkrievijā un Krievijā.

Muzeju plānots ierīkot ēkas otrajā stāvā, tur tiks izvietoti vēsturiski un izglītojoši materiāli par šahu un dambreti – senas grāmatas, avīžu raksti, informācija par čempioniem, kausi, kā arī šaha partijas un spēles noteikumi. Tas būs vienīgais šaha muzejs Latvijā, tamlīdzīgs ir tikai Maskavā. Muzeja atklāšana ieplānota 2014. gada maijā.

Pludmales volejbola laukuma ierīkošanai Ķīmiķu mikrorajonā piešķirs 2387,9 latus. Idejas autors Juris Ozols ir sporta skolotājs. Viņš pastāstīja, ka laukumu paredzēts ierīkot Daugavpils celtnieku profesionālās vidusskolas teritorijā, lai uzlabotu mikrorajona infrastruktūru un jauniešus iesaistītu aktīvā dzīvesveidā. Līdz šim pilsētā nebija oficiāla pludmales volejbola laukuma.

Pēc balsošanas rezultātiem trešajā vietā (839 balsis) ir velokrosa sarīkošanas ideja Daugavpilī – LMT kausa izcīņa 2014. gadā, ko iesniedza tūrisma klubs „Sniegpulkstenis”. Tai tika piešķirts 1600 latu finansējums. Projekta mērķis ir velosporta popularizēšana un dažāda vecuma cilvēku piesaistīšana.

Pludmales volejbols guva vēl vienu uzvaru. Trīs tūkstošus latus saņems projekts „Pludmales volejbola meistarklase Daugavpilī”, ko iesniegušas Dace Raciņa un Žanna Zaņegina. Par to nobalsoja 1808 cilvēki. Šis sporta veids Latvijā kļūst aizvien populārāks. Latvijas trenera Aigara Birzuļa meistarklase ir paredzēta talantīgiem Daugavpils, Preiļu un Līvānu jauniešiem un viņu atlasei dalībai Latvijas čempionātā pludmales volejbolā.