„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Daugavpilī atklāts Igaunijas goda konsulāts

Igaunijas vēstnieka vizīte Daugavpilī atšķīrās no citu valstu diplomātu tradicionālajiem braucieniem. Mati Vārmans iepazīstināja Daugavpils vadību un sabiedrību ar goda konsulu Aivaru Keskulu, kurš tagad strādās Daugavpilī. Imantas ielā 23 ir atklāts Igaunijas goda konsulāts, kas sniegs daudzpusīgu palīdzību sava apgabala iedzīvotājiem konsulāro jautājumu risināšanā, atbildēs par ekonomikas un kultūras sakariem, veicinās abu valstu uzņēmēju sadarbību. Konsulātu ir viegli atrast – šeit ir piekārts Igaunijas ģerbonis un plīvo valsts karogs.

Konsulārajā apgabalā ietilpst Daugavpils pilsēta, Daugavpils, Krāslavas, Ilūkstes, Preiļu, Aglonas un Vārkavas novads.

Daugavpilī ir ražotnes ar Igaunijas kapitālu – AS „Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” un AS „Latvijas maiznieks”. Beidzamajā laikā ir liela interese par Igauniju, īpaši biznesa, izglītības un kultūras jomā. Pagaidām Daugavpilij nav sadraudzības pilsētas Igaunijā, iespējams, pēc konsulāta atklāšanas tas drīzumā kļūs iespējams. Nav izslēgts, ka tā būs Valga, pilsēta, kas atrodas vistuvāk Latvijas un Igaunijas robežai.

Vēstnieks novēlēja Daugavpils un Latvijas iedzīvotājiem nekrist panikā sakarā ar eiro ieviešanu, jo kopējā valūta vienkāršos valstu, kurās jau ir eiro, attiecības. Igaunijā daļa iedzīvotāju nevēlējās šķirties no nacionālās valūtas, kaimiņvalstī bija sarežģītāk pierast pie eiro kursa, jo Igaunijā viens eiro bija 15,5 kronas, t. i., banknošu un minētu daudzuma ziņā bija ievērojama starpība.