„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Vienīgo baltkrievu tramvaju paņems atpakaļ

Pagājušajā nedēļā Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe apmeklēja rūpnīcu „Belkommunmaš” Minskā.

Preses konferencē viņš paziņoja, ka rūpnīcai nesen tika mainīts nosaukums, jo to iegādājās Zviedrijas uzņēmums, tomēr tās pārstāvjiem nav zudusi vēlme risināt tramvaju piegādes jautājumu tiesā. „Pagaidām sarunas mierīgā ceļā mums neizdodas. „Belkommunmaš” uzskata, ka Daugavpils tramvaju uzņēmums neesot izpildījis savas saistības tramvaju pieņemšanā, bet, tajā pašā laikā, kad es uzdevu jautājumu, kur ir jūsu saistības līguma nosacījumu izpildē, kur tramvaju piegādes jaunie termiņi un, visbeidzot, arī tramvaji, izskanēja atbilde: „Tiksimies tiesā! Par tramvajiem runāsim ne agrāk kā 2014. gada jūnijā.”

Rūpnīcas direktors Pēterim Dzalbem paziņoja, ka vienīgo tramvaju, kas bija nogādāts Daugavpilī, viņi paņemšot atpakaļ.

Tiesvedības sākums neliedz pilsētas domei izsludināt jaunu konkursu par 12 tramvaja vagonu iegādi, kurā nav liegts piedalīties arī „Belkommunmaš”. Dokumentāciju jau izstrādā darba grupa. „Protams, mēs esam ieinteresēti atrisināt situāciju mierīgā ceļā, bez liekiem izdevumiem. Tas, ka iepriekšējā dome ir noslēgusi ne visai veiksmīgu līgumu, ir fakts, turklāt iepriekšējā domes vadība līgumu pildīja ļoti slikti. Viņi mūs ir nostādījuši ļoti sarežģītā situācijā,” paziņoja priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.