„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Kombuļu iedzīvotāji savu feldšeri izvirza medicīnas gada balvai

„Gada balvai medicīnā” par apzinīgu un pašaizliedzīgu darbu pacientu veselības labā iedzīvotāji ir izvirzījuši Kombuļu pagasta feldšeri Antoņinu Sinkeviču, viņa ir iekļauta nominācijā „Gada ārsta palīgs”. Jāatzīst, ka viņas darbs novērtēts arī iepriekš. Par augstu profesionalitāti, iejūtību un sirds siltumu Antoņina pirms diviem gadiem saņēma Krāslavas novada balvu „Gada novadnieks”.

„Mūsu Toņai ir zelta rokas,” tā par savu feldšeri saka Kombuļu pagasta ļaudis. Viņai pacienti veltī vislabākos vārdus - profesionāli zinoša, laipna, pacietīga, labvēlīga un enerģiska.

Viņas pirmā un arī pašreizējā darba vieta ir Krāslavas slimnīca, kur vairākus gadus strādājusi neatliekamās palīdzības brigādē, tagad - uzņemšanas nodaļā. Pēdējos piecus gadus slodze ir dubultojusies, jo Antoņina ir arī feldšere Kombuļu pagasta feldšerpunktā.

Svinīgā apbalvošanas ceremonija norisināsies piektdien, 31. janvārī, kurā ikviens nomināciju ieguvējs saņems balvu – statueti veidotu kā dzīvības asnu, kas mākslinieka Armanda Jēkabsona rokām oriģināli izstrādāta tieši šim pasākumam 2007. gadā. Gada balvas ietvaros tiks godināti Latvijas mediķi desmit dažādās nominācijās. Sabiedrības balsojumam tika izvirzītas nominācijas, kurās nosaka Gada māsu, ārsta palīgu, vecmāti, farmaceitu, rehabilitācijas speciālistu un ārstu. Nominācijās “Gada slimnīca”, “Gada notikums medicīnā”, “Par mūža ieguldījumu veselības aprūpes organizācijā” un “Gada cilvēks medicīnā” laureātus noteiks Veselības ministrijas, Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Māsu asociācijas un Rīgas Stradiņa universitātes kopēja žūrija. Savukārt sestdien, 1. februārī, plkst.18.00 ceremonija būs skatāma LNT pārraidē.

Visu rakstu lasiet 31.janvāra numurā.