„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+4.8 °C
apmācies

Bebrenē jaunieši iegūst profesiju, bet pieaugušie pilnveidojas

Bebrenes Profesionālā vidusskola ir viena no retajām profesionālās izglītības iestādēm, kas pieder pašvaldībai, konkrēti - Ilūkstes novada domei. Kamēr citos novados, pilsētās turpinās dialogs, pārņemt profesionālo izglītību vai atstāt to valsts pārziņā, tikmēr Bebrenē var pārliecināties, ka pašvaldības profesionālās izglītības iestāde spēj strādāt veiksmīgi.

Skolas direktore Ērika Šaršune, izrādīdama par ES un pašvaldības līdzekļiem nosiltināto skolu, atgādināja, ka joprojām populāra specialitāte ir veterinārmedicīna. Te tā tiek mācīta jau no skolas pirmsākumiem. Veterinārmedicīnas programmu skolā var apgūt 4 gadu laikā (pēc 9.klases). Pilnveidojot mācību procesu, tiek piedāvāta arī pusotrgadīgā izglītības programma audzēkņiem ar 12. klašu izglītību.

. Audzēknis madonietis Jānis Vjatkins veterinārmedicīnas pamatus apgūst ar domu, ka varēs pārvaldīt savu un māsas saimniecību - vienā ir 50, otrā - 80 slaucamās govis. „Ja tev ir sava saimniecība, tad ir jābūt arī lauksaimnieciskajai izglītībai un iegūtā veterinārārsta asistenta profesija noteikti palīdzēs darbojoties saimniecībā,” atzina Jānis. Viņa kursabiedrene Dārta Pilka ir jelgavniece, viņa iestājusies Bebrenes Profesionālajā vidusskolā, lai iegūtu pamatzināšanas veterinārmedicīnā, jo pēc tam studēs Latvijas Lauksaimniecības universitātē, lai nodarbotos ar mazo dzīvnieku un zirgu ārstēšanu. Zirgus Dārta iemīlējusi jau bērnībā, bet Bebrenes Profesionālajā vidusskolā ir iespēja nodarboties ar zirgiem, gan tos kopjot un ārstējot, gan iesaistoties jāšanas sporta sekcijā.

Visu rakstu lasiet 4.februāra numurā.