„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+6.7 °C
daļēji mākoņains

Uz Marka Rotko centru atvedīs Marka Šagāla darbus

Marka Rotko mākslas centra vadība pastāstīja par šīs sezonas jaunumiem un to, kas apmeklētājus gaida šajā gadā.

No 1. februāra centrā darbojas septiņas jaunas izstādes, pat visizsmalcinātākā mākslas cienītāja gaumi apmierina dažādi žanri – no reālisma līdz avangardismam. Pirmo reizi Daugavpilī ir apskatāmas Īzaka Levitāna, Nikolaja Rēriha, Vasilija Surikova, Borisa Kustodijeva utt. gleznas. Divās ekspozīcijās var gūt iespaidu par Latvijas meistaru – Ilgvara Zalāna un Aleksandra Rolofa mākslu, kā arī par māksliniekiem Leonīdu Bauļinu un Pēteri Martinsonu, kuru dzīve bija saistīta ar Daugavpili. Skatītāju vērtējumam savus darbus piedāvā Latgales mākslas skolu audzēkņi, kā arī Gerlicas (Vācija) mākslas plenēra dalībnieki.

Rotko centrs jau gatavojas 8. martam, kad tiks atklāta jauna izstāde. Savukārt 24. aprīlī centram apritēs gads, tāpēc tā speciālisti gatavo apmeklētājiem daudz patīkamu pārsteigumu. No Marka Šagāla mājas – muzeja Vitebskā tiks atvesti mākslinieka darbi, kā arī atklās Daugavpils tēlnieces Jeļena Volkovas izstādi.

Nākamais pasākums – Muzeju nakts maija vidū. Pagājušais gads liecina, ka pilsētnieki ir noilgojušies pēc cietokšņa, viņi aktīvi apmeklēja centru un devās ekskursijās pa cietoksni.

Rotko mākslas centrs tiks iesaistīts notikumu ciklā „Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014”. Vērienīgi pasākumi notiks no 24. līdz 26. septembrim, Marka Rotko 111. dzimšanas dienas svinību laikā. Rīgā demonstrēs centra digitālo izstādi.