„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Valsts policija un pašvaldība pateicas iedzīvotājiem par modrību

Valsts policijas Latgales reģionālā pārvalde apbalvojusi divus daugavpiliešus par izrādīto iniciatīvu un sniegto atbalstu smaga noziedzīga nodarījuma atklāšanā.

Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes priekšnieks Juris Pastars pastāstīja, ka Olga Bogdanova un viņas dēls Jans nepalika vienaldzīgi, redzot, kā uz ielas tiek piekauts un aplaupīts kāds vīrietis, un nekavējoties izsauca policiju. Tā kā viņi bija ievērojuši, kurp devās viens no laupītājiem, policijai izdevās ļoti ātri tikt noziedzniekam uz pēdām, un pēc neilga laika tika aizturēts arī otrs ļaundaris. Pateicības rakstu abiem daugavpiliešiem pasniedza gan Juris Pastars, gan Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

VP Latgales reģionālās pārvaldes priekšnieks Juris Pastars atzina, ka Latgalē pērn pieaudzis noziedzīgu nodarījumu skaits. Reģistrēti 32392 atgadījumi, no kuriem gandrīz puse - Daugavpilī. Pērn uzsākti 5719 kriminālprocesi, no kuriem 1882 atklāti, bet 1683 nosūtīti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Aizturētas 706 personas, 155 personas apcietinātas, kā arī aizturētas 57 noziedznieku grupas un 17 organizēti noziedzīgie grupējumi.

Pērn divreiz samazinājies slepkavību skaits salīdzinājumā ar 2012. gadu, turklāt visas 11 pērn pastrādātās slepkavības policijai izdevies atklāt. Lielākoties tās pastrādātas sadzīvisku iemeslu dēļ un mantkārības nolūkos. Tīšu smagu miesas bojājumu skaits gan ir pieaudzis, īpaši Ludzā, Krāslavā un Daugavpilī.

Visu rakstu lasiet 7.februāra numurā.