„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Kur ņemt finansējumu infrastruktūrai?

 

Finansējuma piesaistīšana ceļu un ielu, sociālo un izglītības iestāžu rekonstrukcijai, sadarbība ar nacionālas un reģionālas nozīmes centriem -šos un citus jautājumus 19. februārī Daugavpils novada domes vadība pārrunāja, tiekoties ar VARAM ministru Eināru Cilinski.

 

Sniedzot nelielu ieskatu Daugavpils novada teritoriālo plānojumā, attīstības un investīciju programmā un realizētajos ES projektos, Attīstības nodaļas vadītāja Vita Rūtiņa pauda vairākus priekšlikumus. Jaunajā finanšu plānošanas periodā nav finansējuma tā saucamajiem mazo ciemu ūdenssaimniecības attīstības projektiem, tāpēc Daugavpils novadā virkne pagastu nevarēs īstenot trešo noslēdzošo kārtu. Tāpat minimālas attīstības iespējas ir noteiktas tām pašvaldībām, kurām nav nacionālas vai reģionālas nozīmes centru, lai gan tās ir iezīmējušas vietējās nozīmes centrus (Daugavpils novadā tādi ir 5 centri).

Vairāk lasiet 25.februāra "Latgales Laikā".