„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Lai pesimisti necer, ka lauki izmirs!

Ilūkstes novada pašvaldība 2013. gada nogalē čaklu zemes kopēju balvu piešķīra arī Levānu ģimenei no Pilskalnes pagasta. Ziemā brīvā laika ir nedaudz vairāk, tāpēc Ženija un Māris piekrita sarunai par lauksaimniecību.

Levānu saimniecība ar vairāk nekā 60 ha zemes un vairāk nekā 60 piena govīm un jaunlopiem ir viena no spēcīgākajām piena ražotājām Ilūkstes novadā. Gadā viņi realizē 114 t piena kvotu, katru gadu tās pērk klāt. Piensaimnieki visus šos gadus ir a/s „Preiļu siers” uzticami partneri.

„Varat droši rakstīt, ka zemnieks laukos uztur piena upes, augļu un dārzeņu oāzes. Nepiemirstiet uzsvērt arī to, ka tas viss turas uz čakluma un pamatīguma. Un vēl - lai pesimisti necer, ka lauki izmirs. Vēsturiski mūsu apkārtnē katrai mājai bija ap 14 ha, tagad gandrīz visi pa šiem daudzajiem gadiem esam kļuvuši lielāki. Laukos dzīvoja pirms mums, lauki arī paliks pēc mums,” ir pārliecināti Ženija un Māris Levāni.

Visu rakstu lasiet 4.marta numurā.