„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Reģionālais mākslas festivāls “Nāc līdzās Latgalē!”

Pirmdien, 10.martā plkst. 14.00 Daugavpils pilsētas Kultūras pilī notiks pirmais no reģionālajiem mākslas festivāliem Nāc līdzās!

 Bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām rādīs savus talantus gan uz skatuves - dziedot, dejojot, spēlējot teātri, muzicējot, gan radošo darbu izstādē. Uz festivālu Nāc līdzās Latgalē! pieteikušies 170 dalībnieki no 17 skolām, aprūpes centriem un bērnu namiem no dažādiem Latgales novadiem. Viskuplāk, protams, ir pārstāvēta pati Daugavpils, no kuras būs gan paši mazākie dalībnieki, kuri vēl apmeklē bērnu dārzu, gan speciālo skolu audzēkņi.

       Šogad reģionālie festivāli nes līdzi vēl vienu jaunu projektu, ko organizē Fonds Nāc līdzās! – domrakstu konkursu vecāko klašu audzēkņiem par tēmu “Būt līdzās!” Konkursa mērķis – veicināt iekļaujošas sabiedrības veidošanos Latvijā. Festivāls Nāc līdzās! šai gadījumā būs kā stimuls, lai aktivizētu jauniešus domāt par saviem vienaudžiem, kuri ir nedaudz atšķirīgi no viņiem, bet arī vēlas būt kopā ar visiem vienotā sabiedrībā. No Daugavpils uz koncertu ieradīsies 12 vispārizglītojošo skolu 8. un 11.klašu skolēni – kopskaitā ap 85 skolēniem, kuri pēc koncerta noskatīšanās piedalīsies domrakstu konkursā.

Domrakstus vērtēs žurijas komisija: Ilona Bohāne - Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes izglītības metodiķe latviesu valodas jautājumos, Inta Jackeviča - BJC Jaunība direktores vietniece un lairaksta Latgales laiks pārstāve Egita Terēze Jonāne. 6 labākos domrakstus no Daugapils sūtīs uz Rīgu, kur tie piedalīsies konkursā kopā ar citu reģionu jauniešu domrakstiem, lai cīnītos par iespēju būt publicētiem laikrakstā “Dienā” un nolasītiem Latvijas radio.

   Labākos koncerta priekšnesumus kā allaž izvirzīs uz Rīgas Lielkoncertu, kurš notiks 15.aprīlī RSU aulā. Tajā izvirzītie laureāti šogad kopā ar pūtēju orķestri “Rīga” un populāriem skatuves māksliniekiem uzstāsies labdarības akcijas koncertā “Nāc līdzās Zimassvētkos!, kurš šogad notiks Latgales koncertzālē GORS 15.decembrī.

   Koncerta žūrijā būs Fonda Nāc līdzās! vadītāja un fetivāla mākslinieciskā direktore Sarma Freiberga, LNO soliste Ilona Bagele, BJC 'Jaunība" mūsdienu deju skolotāja, eksperte Žanna Trojāne, vokālās studijas Stage on vadītāja Tatjana Larionova.

Sarīkojumā gaidīti ir visi, kas ar savu klātbūtni vēlas atbalstīt festivāla dalībniekus un kopīgi priecāties par viņu radošajiem panākumiem. Ieeja koncertā bez maksas.

Festivālu atbalsta Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde un pilsētas Kultūras pils.

 Projektu Nāc līdzās Latgalē! organizē Nodibinājums Fonds Nāc līdzās! sadarbībā ar Daugavpils BJC Jaunība.