„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Krāslavas un Dagdas ugunsdzēsēji tikuši pie modernas tehnikas

Pateicoties Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības projektam, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes Krāslavas daļa un Dagdas postenis tikuši pie jaunas tehnikas un aprīkojuma.

Krāslavas daļas vada komandiera pienākumu izpildītājs Arvīds Žvirblis pastāstīja, ka projekts „Civilās aizsardzības sistēmu sadarbība negadījumos, kas saistīti ar bīstamo kravu transportēšanu Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas pārrobežu reģionā” aizsākts jau pērn un kopumā izmaksājis gandrīz pusotra miljona eiro. Šajā projektā akcents likts uz ekoloģisko drošību pārrobežu reģionā saistībā tieši ar bīstamu ķīmisko kravu transportēšanu, tāpēc operatīvais dienests saņēmis aprīkojumu, kas palīdzēs likvidēt ķīmisku vielu noplūdi. Jau pērn Krāslavas daļa saņēma pārvietojamo kompresoru ugunsdzēsēju glābēju elpošanas aparātu uzpildei, speciālo aizsargtērpu žāvēšanas skapjus, hidraulisko glābšanas instrumentu komplektu, trīs gāzes analizatorus, ar kuriem iespējams noteikt gāzes koncentrāciju gaisā, sešus ķīmiskos aizsargtērpus ķīmisko avārijas seku likvidēšanai, kā arī lielās un mazās dekontaminācijas kabīnes, kuras nepieciešamas dezinfekcijas veikšanai gan cilvēkiem, gan ugunsdzēsējiem glābējiem, kas nonākuši saskarē ar bīstamu ķīmisku vielu. Savukārt, pirms mēneša Dagdas postenis saņēma jaunu transportu – „Mercedes Benz Unimog” ugunsdzēsības autocisternu, kuru paredzēts izmantot darbam visā reģionā.