„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Piedrujas ļaudis spītīgi griež uz priekšu dzīves riteni

Kopš 2009. gadā Piedrujas pamatskolā uz visiem laikiem apklusa skolas zvans, bērni dodas uz mācībām Kalniešu pamatskolā vai Indras vidusskolā. Parasti līdz ar skolas likvidēšanu arī dzīve pašvaldībā sāk izsīkt, taču ne Piedrujā.

Bijusī skolas ēka nav pamesta novārtā, gluži otrādi – pēc vērienīgas renovācijas tajā no jauna kūsā dzīvība, tikai bez skaļajām bērnu čalām. Ar Krāslavas novada domes atbalstu īstenojot ES projektu, skolas ēka pārtapusi par Saieta namu, kur koncentrējas visa pagasta dzīve - notiek dažādi kultūras un sporta pasākumi, ir izmitināta bibliotēka, feldšeru punkts un pagasta sociālais dienests, arī pati pagasta pārvalde un visi tās speciālisti. Vēl vienā ēkas daļā notiek remonts. Pagasta pārvaldes vadītāja Ērika Gabrusāne stāsta, ka pagasta sieviešu klubs „Ideja” ir piesaistījis 2800 eiro no Lauku atbalsta dienesta projekta, lai iekārtotu telpu dažādām radošajām nodarbībām, jo pagaidām vietējām rokdarbniecēm nav kur pulcēties. Šajā ēkas daļā ar laiku iecerēts izremontēt telpas pašdarbības kolektīvu mēģinājumiem un vienu telpu vietējās jauniešu mūzikas grupas nodarbībām, taču tam vēl jāmeklē iespējas piesaistīt projektu līdzekļus.

Bez darba nav palikušas arī bijušās skolotājas, dažām gan dzīve likusi radikāli mainīt nodarbošanos.

Visu rakstu lasiet 9.maija numurā.