„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

17.maijā Krāslavā norisināsies „Ghetto Basket” ielu basketbola pirmais posms

Jau šo sestdien, 17. maijā, Krāslavā notiks pirmais „Ghetto Basket” ielu basketbola posms. Kopumā šovasar Krāslavā iecerēti trīs Latvijā populārākā ielu basketbola turnīru sērijas „Ghetto Basket” ielu basketbola posmi.

 Rīkojot izbraukumu sacensību Latvijas pilsētās, sestdien, 17.maijā Krāslavā ielu kultūras un sporta kustība „Ghetto Games“ organizē ielu basketbola turnīru. Uz „Ghetto Basket“ sacensībām, kas plkst.12.00 tiks atklātas stāvlaukumā pie veikala „Beta” (adrese: Aronsona ielā 7, Krāslava), aicināts ikviens interesents un basketbola spēles pratējs. Reģistrācija dalībniekiem – pl.11.00

„Ghetto Basket“ turnīrā dalībnieki sacentīsies vairākās vecuma grupās – vīrieši, kas dzimuši 1997.gadā un vecāki, U16 grupā - 1998.gadā dzimuši puiši un jaunāki, U14 grupā – 2000.gadā dzimušie un jaunāki, U12 grupā – 2002.gadā dzimušie un jaunāki puiši. Arī dāmas sacentīsies četrās vecuma grupās – basketbolistes, kas dzimušas 1997.gadā un agrāk, U16, U14 un U14 grupās. Izvērtējot dalībnieku daudzumu katrā grupā, tās var tikt arī apvienotas.

Otrais “Ghetto Basket” posms Krāslavā norisināsies 13. Jūnijā, savukārt, trešais – 19. jūlijā. Papildus sportiskajām aktivitātēm visas dienas garumā, būs arī ielu deju šovi un priekšnesumi.

 Dalības maksa jaunākajās grupās – 1,5 EUR, vecākajā grupā – 3 EUR. Skatītājiem pasākums ir absolūti bez maksas.

 Tradicionāli „Ghetto Basket” dalībnieki vīriešu grupā cīnās par „Ghetto Family” un Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) komandas Goldensteitas „Warriors” basketbolista Andra Biedriņa dāvāto braucienu uz Ņujorku, kas nozīmē iespēju klātienē vērot NBA spēli.

 Kā zināms, jaunajā sezonā ielu kultūras un sporta kustība „Ghetto Games“ rīko sacensības nevien savā mītnes vietā – Grīziņkalna sporta kompleksā, bet arī daudzās Latvijas pilsētās, tostarp Dobelē, Salaspilī, Alūksnē, Valmierā un citviet.Vasaras sezonā paredzēti arī trīs svarīgi pasākumi – 22.jūlijā Grīziņkalnā starptautiskais „Slam dunk“ konkurss ar pasaules līmeņa sportistu piedalīšanos, no 8.līdz 10.augustam Ventspilī, savukārt, tiks rīkots starptautiskais starptautiskais ielu kultūras, sporta un mūzikas „Ghetto Games festivāls Ventspilī".Sezona noslēgsies ar vērienīgo pasākumu 30.augustā Rīgā, 11.novembra krastmalā.

“Ghetto Basket” Krāslavā tiek organizēti sadarbībā ar Krāslavas novada domi.