„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.9 °C
skaidrs laiks

Jārēķinās ar to, ka Latgale ir zilo ezeru zeme

Iestājies silts laiks, un daudzi iedzīvotāji dodas atpūsties un peldēties ūdenstilpēs. „Latgales Laiks” aicināja uz sarunu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģionālās brigādes komandiera vietnieku Valdi Straumi, lai uzzinātu par glābšanas uz ūdens dienesta darbu, kā arī atgādinātu lasītājiem, ka atrodoties pie ūdenstilpēm un ūdenī, jābūt piesardzīgiem.

Latgales reģionā atrodas 19 ugunsdzēsības un glābšanas dienesta daļas un posteņi, kuri vienmērīgi izvietoti visā reģiona teritorijā no Viļakas līdz Ilūkstei. Attālums starp daļām un posteņiem ir aptuveni 30—35 kilometri, kas glābējiem ļauj ātri ierasties izsaukuma vietā. Katrā postenī ir speciāls glabāšanas līdzeklis – speciāls dēlis (var būt no plastmasas vai stikla šķiedras), kas ir efektīvs līdz 300 m attālumā no krasta. Tas ir efektīvs, ja ūdenstilpi klāj ļoti plāns ledus un nav iespējams nokļūt pie ielūzušā cilvēka. Ja attālums no krasta ir lielāks par 300 metriem, efektīvāk ir izmantot laivu. Savukārt laivas ir visās ugunsdzēsības un glābšanas daļās un dažos posteņos. Šogad ugunsdzēsības un glābšanas dienests Latgales reģionā saņēma vēl trīs laivas.

Apakšnodaļa, kas Latgalē veic zemūdens līdēju darbus, dislocējas reģionālajā atbalsta centrā Rēzeknē. Tas darbojas visā Latgalē, kā arī var palīdzēt citiem reģioniem. Pagājušā gada nogalē šī centra vajadzībām tika iegādāts speciāls pilnpiedziņas mikroautobuss, bet šogad – speciāla laiva.

Visu rakstu lasiet 23.maija numurā.