„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Līksnas amatierteātris iestudēja Jāņa Jaunsudrabiņa lugu

17.maijā, Ģimenes dienā Līksnas kultūras namā Līksnas pagasta amatiertierteātris „Maskas” divas reizes izrādīja Jāna Jaunsudrabiņa lugu „Jo pliks, jo traks”.

Pirmo reizi Daugavpils novada amatierteātru vēsturē ir tapusi izrāde, ko ir iestudējis pieaicināts profesionāls mākslinieks, Daugavpils teātra aktieris un režisors Māris Korsiets. Turklāt arī scenogrāfijas autors ir Daugavpils teātra aktieris Egils Viļumovs.

Skatītāji izrādi novērtēja ar smieklu un aplausu šaltīm. Līksnas pagasta pārvaldes vadītāja Biruta Ozoliņa un Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne gan pieredzējušo aktieru Jāņa Kudiņa (spēlēja Jāni), Lienes Lukjaņenko (Jete), Daces Plociņas (Anna), Aināra Orbidāna (Tēvs) un Annas Komarovskas (Jetes māte), gan iesācēju Sanitas Pinupes (Berta Bute), Sintijas Gipteres (Mauze), Edgara Velika (Jēkabs Jūdiņš) un Jāņa Gadzāna (Vilis Vite) sniegumu novērtēja kā saliedētu un augstas raudzes aktierspēli. Jāņa līgavas meklējumi, šķiet, organiski saauguši ar senlatviešu zemnieka filozofiju, ka ir jāstrādā un jāmirst uz savas zemītes un ka jāprecas aiz mīlestības nevis mantas dēļ. Jānis Kudiņš „Latgales Laikam” izrādes vēstījumu formulēja tā: „Gandrīz visās teātra izrādēs ir uzsvērtas vienas un tās pašas vērtības. Ir nomainījušies vien gadsimti, bet dzīvē viss ir tāpat -- vieni precas mantas vai labklājības, citi mīlestības dēļ. Bet jāmīl taču tāda, kāda ir mana lauku Jete.”

Visu rakstu lasiet 23.maija numurā.