„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Subates ezeru var šķērsot ar velosipēdu

Cilvēki, kas atpūšas Subatē, ainavisko Subates ezeru var šķērsot ne tikai ar laivām, bet arī velosipēdiem. To mazu un lielu, ar riteņiem vai slēpēm, ātru kā vējš vai lēnu kā gliemezis ir daudz. Laivu piestātne ar ES fondu un Ilūkstes novada pašvaldības atbalstu ir ierīkota pie Subates ezera, stāsta biedrības „Subatieši - sanākam, domājam, darām” vadītāja Gunta Okmane.

„Latgales Laika” ciemošanās rītā ezera krastā bija sanākuši bērni un jaunieši. Evija Balode nodemonstrēja, kā ar ūdens trīsriteni prot šķelt Subates ezera viļņus. Meitene atzinās: „Man vizināties patīk vairāk nekā peldēt. Slīdi pa ūdens virsmu, vari neturēties pie stūres.” Tikmēr Ingus Rutkovskis devās ūdens „slēpojumā”. Tiešām, velosipēds, ar kuru viņš brauca, ir aprīkots ar ūdensslēpēm. „Forši braukt arī ar ātro velosipēdu. Kad tas apgāžas, tad ir foršs kritiens,” izstāstīja Ingus.

Visu rakstu lasiet 5.augusta numurā.