„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.9 °C
skaidrs laiks

Mednieki Višķos satikās festivālā „Minhauzens”

No 1. līdz 3. augustam Višķu estrādē un stadionā notika Latvijas mednieku festivāls „Minhauzens 2014”.

Uz festivālu sabraukušās 70 mednieku komandas rādīja visu, ko māk. Mednieki atzina, ka kādā disciplīnā ir veicies labāk, bet citas ir ļāvušas iemācīties ko jaunu. Mednieku kolektīvs „Eglaine” no Ilūkstes novada, kas apvieno ap 20 mednieku, bija šī festivāla pastarīši. „Lai arī mēs piedalāmies pirmo reizi, tomēr visur ejam ar saukli „neviens cits kā mēs”. Mums ir svarīgi būt kopā,” pastāstīja šī kolektīva vienīgā dāma Sandra Maskaļova.

Mednieku biedrības „Kalupe” jaunais mednieks Vladislavs Zeiļa festivāla otrās dienas agrajā rītā pamodās pirmais, lai piedalītos makšķerēšanas sacensībās. Viņš noķēra 2 kg smagu lomu. Lai arī Vladislavs ir mednieks tikai 2 gadus, tomēr arī viņam jau ir savi mednieku stāsti, piemēram, kā nomedījis stirnu. Tikko, jūlija vidū, nokārtojis mednieka eksāmenu, festivālā piedalījās Artūrs Munda no komandas „Andrupenes mednieks”. Viņš atzinās: „Pirmo reizi šāvu ar loku lidojošā mērķī. Teikšu, ka ar gludstobra bisi punktu sanāktu vairāk."

Visu rakstu lasiet 8.augusta numurā.