„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+7.0 °C
apmācies

Notiks zemessardzes izlūkvadu kontroles vingrinājumi

Lai pārbaudītu izlūkvadu operatīvo uzdevumu izpildes spējas, septembrī 2.Zemessardzes novada teritorijā notiks novada bataljonu izlūkvadu profesionālās sagatavotības kontroles vingrinājums „Izaicinājums14”. 27.- 28.septembrī mācības notiks  „Meža Mackevičos” Daugavpils novadā.

Kontroles vingrinājumi tiek veikti, lai novērtētu apakšvienību gatavību noteikto kaujas uzdevumu veikšanai.Vingrinājumi tiek organizēts kā izlūkpatruļa ar noteiktiem kontroles vingrinājumiem pārvietošanās laikā. Uzdevumi tiks uzskatīts par izpildītiem, ja izlūku apakšvienības būs atbilstoši ekipētas un spēs izpildīt noteiktos uzdevumus atbilstoši vērtēšanas kritērijiem. Tiks pārbaudīti tādi taktiskie elementi kā iefiltrēšanās, objekta izlūkošana, reids, slēpnis, teritorijas izlūkošana, tajā piedalīsies 200 zemessargiem un karavīriem no visiem 2.Zemessardzes novada bataljoniem.

 Vietējo iedzīvotāju ievērībai!

Mācībās Daugavpils novadā tiekplānota Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru Mi-17 iesaiste. Mācību laikā tiks izmantota salūtmunīcija un pirotehniskie līdzekļi, kas var radīt paaugstinātu trokšņu fonu, kas nerada tiešu kaitējumu vietējiem iedzīvotājiem.

Lūgums vietējiem iedzīvotājiem ievērot mācību drošības kontrolieru norādījumus, lai neapdraudētu sevi un mācību dalībniekus.

Mācību norise saskaņota ar vietējām pašvaldībām un Valsts policiju.