„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Notiks biedrības „Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” rīkots iedzīvotāju forums

Biedrība „Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” (LKNDz) organizē IEDZĪVOTĀJU FORUMU, kas notiks 2014. gada 10.oktobrī plkst. 12.45. – 17.00., Daugavpilī, viesnīcā Park Hotel Latgola, Ģimnāzijas ielā 46, zālē „Latgalīte” . Uz Forumu īpaši tiek aicināti cilvēki ar invaliditāti, ģimenes, kuras ikdienā rūpējas par tuvinieku ar invaliditāti, sociālā darba speciālisti, sociālo pakalpojumu sniedzēji, jomas nevalstiskās organizācijas, kā arī ikviens interesents, kuram ir svarīgas cilvēku ar invaliditāti vienlīdzīgas iespējas.

Biedrība „Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” ir viena no aktīvām cilvēku ar invaliditāti interešu aizstāvības organizācijām, kuras ikdienas darbs ir vērsts uz to, lai ikviens cilvēks ar funkcionāliem traucējumiem, saņemtu nepieciešamo atbalstu un varētu pilnvērtīgi dzīvot sabiedrībā. Savā darbībā esam apzinājuši, ka arvien aktuālāks valstī kļūst jautājums par valsts piedāvāto sociālo pakalpojumu cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem nepietiekamību, kā arī pakalpojumu lēno attīstību un kvalitāti.

Vai Jūs zināt kādi sociālie pakalpojumi ir nepieciešami Jūsu bērnam/jaunietim vai pieaugušam ģimenes loceklim ar invaliditāti? Ko darīt, lai nepieciešamie pakalpojumi tiktu attīstīti? Vai ir iespēja ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesu valstī un savā pašvaldībā? Ko Jūs varētu darīt, lai Jūsu viedokli un vajadzības sadzirdētu?

Šie ir tikai daži no jautājumiem, par kuriem biedrība „Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” vēlas diskutēt IEDZĪVOTĀJU FORUMĀ, jo biedrības biedri ir pārliecināti, ka strādājot kopā ir iespējams uzlabot ikdienas dzīvi gan cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, gan viņu ģimenēm.

Foruma laikā biedrības „Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” pārstāvji dalīsies pieredzē par sasniegumiem un izaicinājumiem cilvēku ar funkcionāliem traucējumiem interešu aizstāvībā un jaunu pakalpojumu izstrādē un ieviešanā, uzklausīs ģimeņu, kuras rūpējas par bērniem un pieaugušiem cilvēkiem ar invaliditāti vajadzības un problēmas, iepazīstinās ar biedrības piedāvāto jauno pakalpojumu bērniem un jauniešiem ar funkcionāliem traucējumiem un informēs par iespējām sadarboties.

Pasākums tiek organizēts projekta „Atbalsts biedrības „Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” darbībai – solis uz stiprāku pilsonisko sabiedrību” ietvaros.