„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Jaunie tramvaji devās pirmajā reisā

Tramvaja vadītājam Aleksandram Guščinam un konduktorei Ļenai Sidorovai 30. septembris bija jo īpaši satraucoša un atbildīga diena. Pulksten 11.54 no Daugavpils tramvaju depo viņi devās ar jauno sešasu tramvaju pirmajā reisā, kurā uzņēma pasažierus.

Daugavpilī šo notikumu var uzskatīt par vēsturisku. Ir noslēgusies ilgā epopeja ar tramvaja vagonu iepirkuma konkursiem. Ne jau viss ritēja gludi, bet svarīgs ir gala rezultāts – gandarīta pašvaldība un, galvenais, priecīgi pasažieri un tramvaju depo darbinieki.

Pirmajā braucienā 1. maršrutā devās pilsētas domes vadība un žurnālisti. Šajā dienā, izņemot sešasu zemās grīdas tramvaju, pirmajā reisā devās arī divi četrasu vagoni.

Jau depo tramvaju uzņēmuma darbinieki neslēpa savu prieku. Beidzot jaunie un ērtie tramvaji ir pienākuši Daugavpilī, apmierināti ir vadītāji, konduktori, mehāniķi. „Diena pret nakti,” tā viņi teica, salīdzinot agrākos vagonus ar jaunajiem.

Visu rakstu lasiet 3.oktobra numurā.