„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Ilūkstieši laulību ir saldinājuši ar medu un iekaluši zeltā

11.oktobrī Ilūkstes novada kultūras centrā pāri dejoja medus, zvaigžņu, sudraba, pērļu, kristāla, rubīna un zelta kāzu valsi. Kopā ar viņiem svētkus svinēja arī tie ilūkstieši, kuri šogad svin ne tik apaļas kāzu jubilejas. Katram pārim ir sava kopā dzīvošanas recepte. Tomēr visi bija vienisprātis, ka jau no pirmās laulību gada, kad viss ir salds kā medus, ir jāmācās un jācenšas kopā aiziet līdz 50 gadiem, kas ir iekalti pacietības, cieņas un mīlestības zeltā.

Divdesmit gadus kopā ir Ruta un Ivars Bulduri. Viņi sapazinās, ejot gar dzelzceļa sliedēm Daugavpilī, proti, tas bija īsākais ceļš Ivaram uz dienesta vietu, bet Rutai -- uz Daugavpils tirdzniecības skolas kopmītnēm. „Laulību stipru dara uzticēšanās un kopīgi hobiji. Mums abiem patīk makšķerēt, tā ir laba atpūta dabā. Piedalāmies arī sacensībās, un lielākais loms, ko esam nomakšķerējuši kopā, bija vismaz 6 kg. Abi dejojam Pilskalnes pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvā, kurā visi esam kā viena liela ģimene. Abi braucam ar velosipēdu. Mums spēku un prieku dod arī meitas Zanda un Linda. Ģimenes dzīve ir dažādu krāsainu notikumu, pārdzīvojumu mozaīka, katra diena un gads ir citādi,” sacīja Ruta un Ivars.

Visu rakstu lasiet 14.oktobra numurā.