„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+2.5 °C
apmācies

"Izlaiduma gada" autori viesosies Daugavpils kinoteātrī

Sestdien, 18.oktobrī Daugavpils kinoteātrī "Silver Screen Daugavpils" 1. zālē, plkst. 17:00 viesosies šābrīža Latvijā skatītākās spēlfilmas "Izlaiduma gads" radošā grupa: režisors Andris Gauja un jaunie aktieri: Mārcis Klatenbergs, Elza Feldmane un Agirs Neminskis. Pēc filmas noskatīšanās radošā komanda būs gatava atbildēt uz daugavpiliešu jautājumiem un pastāstīt par filmēšanas procesa aizkulisēm.

 Filma "Izlaiduma gads" jau pirmajās četrās dienās Latvijas kinoteātros sasniegusi rekordlielu skatītāju statistiku - 5,5 tūkstoši cilvēku, un masu medijos vērojama liela interese par šo filmu. Filmu kopumā Latvijā plānots izrādīt aptuveni 110 vietās - gandrīz visās pilsētās, kā arī mazākos novadu centros.

 "Izlaiduma gads" izsaucis plašu rezonansi arī sociālajos tīklos, un auditorija ir sadalījusies krasi atšķirīgās nometnēs - vieni filmu slavē, citi kritizē. Latvijā filmu pārsvarā skatās jauna gadagājuma cilvēki, kas pārsvarā filmu vērtē pozitīvi. Tikmēr vairāki vietējie kinokritiķi to paguvuši asi kritizēt par neatbilstību klasiskiem kritērijiem. Savukārt pasaulē filma uzsākusi veiksmīgu ceļu kinofestivālos: pēc pasaules pirmizrādes elitārajā Monreālas kinofestivālā tā startēja Bergenas starptautiskajā kinofestivālā, paralēli tam - Krievijas festivālā "Kinošok". Jau pēc nedēļas filma dosies uz prestižo Čikāgas Starptautisko kinofestivālu.

 "Izlaiduma gads" ir spēlfilma, kas ir veidota dokumentālā stilistikā, "imitējot realitāti". Tā stāsta par jaunu skolotāju Zani, kas aiziet par tālu savos centienos nodibināt draudzību ar audzināmo klasi, nokļūstot sarežģītā personisko attiecību mezglā. Filmai ir vecuma ierobežojums "16+".

 Filmas režisors ir Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs, scenāristi Lauris Gundars un Andris Gauja, producenti Guna Stahovska un Andris Gauja. Galvenajā lomā ir Inga Alsiņa-Lasmane, savukārt skolnieku lomās ir iejutušies dažādu Latvijas skolu jaunieši bez iepriekšējas pieredzes aktiera darbā. Filma producēta studijā "Riverbed" (Latvija) sadarbībā ar "Mojo Raiser Production" (Latvija) un "Horosho Production" (Krievija).