„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.6 °C
skaidrs laiks

A/s „Preiļu siers” atklāja modernu sūkalu pulvera līniju

A/s „Preiļu siers” pērnā gada nogalē atklāja modernu demineralizētā sūkalu pulvera ražošanas līniju. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts „Latgales Laikam” pastāstīja, ka jaunā ražotne ļaus kāpināt iepirktā piena un eksporta apjomus.

Mūsdienīgā tehnoloģija ļauj sūkalas pēc tauku atdalīšanas izlaist caur nano filtrāciju, vēlāk masu dzesē, iebiezina, kristalizē un visbeidzot žāvē. „Parastais sūkalu pulveris top dažās stundās, savukārt demineralizētais sūkalu pulveris ir gatavs tikai nākamajā dienā. Tā rodas produkts, kas ir mātes piena aizvietotājs, tāpēc to izmanto bērnu pārtikā. Mēs esam investējuši lielu naudu, turklāt mūsu aprīkojums ir modernākais ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā. Tāpēc jaunais produkts būs ar lielāku pievienoto vērtību un tiks eksportēts. Mēs esam noskatījuši Ķīnas tirgu, un jau janvārī uz Preiļiem atbrauks eksperti. Jaunais produkts ļaus pelnīt vairāk un nostiprināties eksporta tirgū,” pastāstīja J. Šņepsts. Viņš atzinīgi vērtēja uzņēmuma darbinieku, īpaši galvenā inženiera Valērija Haritonova un viņa palīga Sergeja Martinova ieguldījumu jaunās sūkalu glabātuves izveidē -- viņi to uzbūvēja un aprīkoja.

Uzņēmums modernajā līnijā ir investējis 4,2 milj. eiro, tā ir gan pašu nopelnītā nauda, gan aizņēmums bankā, uzsvēra J. Šņepsts.