„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+6.7 °C
daļēji mākoņains

Iedzīvotāji atbalsta jauna stadiona celtniecību

 

Lai apspriestu grandiozā objekta būvniecības nepieciešamību, bija atnākuši treneri, Sporta pārvaldes pārstāvji, sporta veterāni. Šī sapulce no citām atšķīrās ar to, ka publika neskandalēja, izteica konstruktīvus priekšlikumus, jo saprata to, par ko tika runāts.

Projekta izstrādātājas firmas „Arhis” projektu vadītāja Olga Krumpāne savas uzrunas sākumā atzīmēja, ka pagaidām tā ir tikai ideja un projektā var ieviest izmaiņas, kamēr nav uzsākta tehniskā projekta izstrāde. Pēc viņas teiktā, nākotnē stadions var kļūt par pilsētveidojošu objektu, tāpēc ir skaidri jāsaprot, ka stadions pilsētai ir vajadzīgs kā ilgtspējīgs un perspektīvs objekts. Ja izdosies veiksmīgi atrast finansējumu, stadions atbildīs visām mūsdienu prasībām, tur varēs rīkot starptautiska līmeņa sacensības.

Saskaņā ar plāniem, stadions atradīsies Šūņu ezera krastā, starp Odu un Cēsu ielu, detaļplānojuma teritorijas kopējā platība ir 34 ha, t. sk. 12,2 ha aizņems viss sporta komplekss. Tajā būs vaļējais stadions 5000 kv. m platībā ar tribīnēm 3000 skatītājiem, segta vieglatlētikas manēža ar 500 skatītāju vietām, treniņu zona (futbola u.c. treniņiem). Manēžā būs četri 200 m gari skrejceliņi, astoņi taisnie skrejceliņi, lodes grūšanas, augstlēkšanas, trīssoļlēkšanas un tāllēkšanas, kārtslēkšanas sektors. Stadionā būs astoņi taisnie un apļa skrejceliņi, divi augstlēkšanas sektori, divi kārtslēkšanas sektori, divi tāllēkšanas un divi trīssoļlēkšanas sektori pretējos virzienos, viens diska un vesera mešanas sektors, šķēpa mešanas un lodes grūšanas sektors, sektors šķēršļu skrējienam ar ūdens bedri.

Lasiet 10. februāra "Latgales Laikā".