„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Stipendijas labāk piešķirt, balstoties uz darba tirgus pieprasījumu

Pilsētas domes komiteju sēdē deputāti atbalstīja kārtējo stipendiju piešķiršanu Daugavpils Universitātes studentiem un vienam topošajam mediķim.

Desmit DU studenti, kuri pēc sesijas rezultātiem veiksmīgi apgūst specialitāti un kuru dzīvesvieta ir deklarēta Daugavpilī, pusgadu saņems 43 eiro.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis uzskata, ka deputātiem ir jāpadomā par to, lai stipendijas tiktu piešķirtas to specialitāšu studentiem, kuras ir vajadzīgas pilsētai, nevis visiem pēc kārtas, kā arī pievērst uzmanību citu augstskolu studentiem. Piemēram, Liepājā studenti saņem pašvaldības stipendiju pusminimālās darba algas apmērā, ar viņiem tiek noslēgts līgums, ka viņi nostrādās pilsētā vismaz trīs gadus.

Vēl viens lēmums pieņemts par kārtējo stipendijas piešķiršanu Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes studentei Karīnai Šlikovai. Viņa mācās sestajā kursā un jau ir noslēgusi līgumu ar Daugavpils psihoneiroloģisko slimnīcu, ka pēc rezidentūras beigām nostrādās šeit piecus gadus. Pus gadu Karīna saņems 43 eiro mēnesī, savukārt rezidentūrā stipendijas summa ievērojami pieaugs.

Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un deputāte Rita Strode atgādināja kolēģiem, ka jūnijā, kad tiks skatīti budžeta grozījumi, pašvaldība izskatīs iespēju palielināt stipendiju topošajiem mediķiem. Kaimiņu pilsētās pašvaldība maksā topošajiem mediķiem lielākas summas: Rēzeknē – 370 eiro, Jēkabpilī – 348 eiro, turklāt šo pilsētu medicīnas iestādēs ir jānostrādā trīs gadi.