„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Tirdzniecības skolā sacentās Latvijas labākie konditori

Pirms Lieldienām Daugavpils tirdzniecības skolā notika profesionālās meistarības konkurss „Konditorejas izstrādājumu izgatavošana”, kurā piedalījās Latvijas profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi. Katru gadu konkurss notiek vienā no Latvijas pilsētām, un savas pastāvēšanas ceturtajā gadā topošie konditori pirmo reizi sapulcējās Daugavpilī. Konkursā piedalījās arī daugavpiliete Ļubova Jevstigņejeva.

No konkursa rīkošanas Daugavpilī skola guva divkāršu labumu – izņemot reklāmu un sevis pozicionēšanu kā cienījamu konkurētspējīgu iestādi, skola guva iespēju rekonstruēt un labiekārtot konditorijas laboratoriju. Šoreiz Daugavpilī ieradās Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Liepājas Valsts tehnikuma, Ogres tehnikuma un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma studentes.

Šā gada konkursa uzdevums bija pagatavot vienu svētku izstrādājumu no rauga mīklas (svars 1 kg) un izcept Lieldienu kompozīcijas no smilšu vai piparkūku mīklas. Pagatavošanas laiks – sešas stundas. Piešķirot vietas, žūrija vērtēja darba organizāciju, profesionālo meistarību, noformējumu un kompozīciju, darba prezentāciju, noteiktā laika limita ievērošanu un arī komunikācijas prasmes.

Ļubova Jevstigņejeva konkursā ieguva trešo vietu, otrajā vietā – Tatjana Bezpalova no Liepājas, bet par šā gada uzvarētāju kļuva Ketija Zdanovska no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma.

Visu rakstu lasiet 2. aprīļa numurā.