„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Militārs projekts kļūst par mākslas un vēstures centru

Marka Rotko mākslas centram Daugavpilī aprit divi gadi, un 24.aprīlī tā dzimšanas diena tika svinēta ar jaunas izstāžu sezonas atklāšanu. Šo divu gadu laikā jaunais mākslas centrs jau kļuvis par vietu, ko labprāt apmeklē daugavpilieši un arī ved šurp savus ciemiņus. Cilvēki no visas pasaules ierodas Daugavpilī, lai aplūkotu unikālas un izcilas mākslas kolekcijas, savukārt Latvijas labākie mākslinieki lepojas, ka viņi tiek aicināti šeit izstādīt savus darbus.

Daudzi šaubījās, vai Rotko mākslas centrs spēs savākt plānotos 90 tūkstošus apmeklētāju gadā, svētku atklāšanā teica Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis. Tomēr tas izdevās, un arī pērn apmeklētāju skaits bijis gandrīz 116 tūkstoši cilvēku. Mākslas centra kolektīvs ir ieguldījis daudz radošu pūļu, lai tā notiktu. Rotko centra pievilcība mainījusi arī attieksmi pret Daugavpili kopumā. Tuvākie plāni ir pulvera noliktavas rekonstrukcija un keramiķa Pētera Martinsona mājas ierīkošana šajā ēkā. „Tā cietoksnis, militārs projekts, kļūst par mākslas un vēstures centru,” teica J.Dukšinskis.

Mākslas centra svētkos tika atklāts arī jauns objekts – burti ROTKHO, ko Pirmā starptautiskā tēlniecības simpozija “R” laikā izveidoja seši mākslinieki.

Visu rakstu lasiet 28. aprīļa numurā.