„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+4.8 °C
apmācies

Vienības nama pagrabā veidos šmakovkas muzeju

Jau drīzumā Daugavpils viesi varēs iepazīties ar jaunu tūrisma produktu, jo pilsētā plānots atvērts šmakovkas muzeju.

Ar priekšlikumu iesaistīties Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projektā pie Daugavpils pilsētas domes finanšu komitejas deputātiem vērsās Latgales reģiona attīstības aģentūras vadītājs Māris Bozovičs. Viņš pastāstīja, ka ideja par šmakovkas muzeja izveidi lolota jau sešus gadus un sākotnēji to bija paredzēts veidot Krāslavā grāfu Plāteru pils kompleksā, taču Krāslavas pašvaldība no dalības šajā projektā esot atteikusies pārlieku lielo izmaksu dēļ.

Arī Daugavpils novada dome pērn atteicās piedalīties projektā, jo piedāvātā iespēja ierīkot muzeju vecā spirta brūža telpās Naujenes ciemā pašvaldībai izmaksātu pārāk dārgi.

Saskaņā ar pašreizējo projekta tāmi muzeja izveide izmaksāšot ap 300 000 eiro, no kuriem 10% jeb 30 000 eiro būs pašvaldības ieguldījums. Daugavpils domes deputāti gan noskaņoti pozitīvi un uzskata, ka šādam muzejam būšot lielas perspektīvas.

Kā potenciālo vietu muzeja izveidei pašvaldība izraudzījusies pagrabtelpas Vienības namā, kur pašlaik atrodas klubs „Bonus”. Telpu nomas līgums ar šo firmu beigsies septembrī un tad vietā nāks šmakovkas muzejs, kā arī turpat būšot vieta restorānam, kur ar laiku varēs baudīt īpatnējo Latgales produktu.

Visu rakstu lasiet 28. aprīļa numurā.

Komentāri

01.05.2015 07:47
ak
Vienības namā šmakovkas muzejs- tur vajag aizdomāties. Izklausās pēc kārtīgā pālī pieņemta plāna. Domē taču ir labāka vieta šmakovskas muzejam, visi exponāti ar uz vietas.