„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Ar Atzinības krustu novērtēja maizes cepējas Vijas Kudiņas darbu

Par nopelniem Latvijas valsts labā Ordeņu kapituls nolēma piešķirt Atzinības krusta V šķiru Aglonas Maizes muzeja īpašniecei un vadītājai Vijai Kudiņai. Šo apbalvojumu viņai 4. maijā svinīgā ceremonijā pasniegs Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš. Lai arī tas nav pirmais Vijai piešķirtais apbalvojums un viņa ir daudzu konkursu nominante, šoreiz viņa jūtas īpaši saviļņota. „Līdz šim vienmēr priecājos par citiem, kas saņēmuši valsts atzinību, taču sev tādu mērķi nekad neesmu uzstādījusi. Žēl, ka mans tētis nenodzīvoja līdz šim brīdim, viņš būtu ļoti lepns,” ar asarām acīs saka uzņēmēja. Viņa ierosina novērtēt arī tos, kas iesaka cilvēkus dažādiem konkursiem, jo tikai dvēseliski bagāts cilvēks varot novērtēt citu veikumu.

Šogad aprit piecpadsmit gadi, kopš Aglonā sākusi darboties Vijas maizes ceptuve. Viņas gardo maizīti novērtējuši gan Latgales ļaudis, gan viesi. Savu maizi Vija tirgo visā Latgalē, viņu var satikt Daugavpilī un Rēzeknē, gada tirgos un citos pasākumos.

Šogad aprit arī desmit gadi, kopš Vija izveidojusi maizes muzeju, kas pagaidām ir vienīgais šāds veidojums Latvijā un ieguvis milzu popularitāti.

Visu rakstu lasiet 30. aprīļa numurā.