„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Mākslas pavasaris zied Daugavpilī

Mākslas dienu izskaņā 6. maijā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā atklāja tradicionālo Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas izstādi „Pavasaris 2015”.

Asociācijas pārstāve Mairita Folkmane pauda priecīgu ziņu, ka Daugavpils mākslas pavasaris saplauks arī Līvānos un Francijā. „Mūsu sapnis par izstādi Francijā piepildīsies jau šogad. Pateicoties franču uzņēmumam „Axon Cable”, ir tapis mūsu mākslinieku digitālais katalogs, ko saistībā ar uzņēmuma 20 gadu jubileju izrādīs 12 valstīs. Esam pieaicinājuši mākslas zinātnieci Initu Grāveri, rakstīsim grāmatu par Daugavpils māksliniekiem. Paldies māksliniekiem, kuri piedalās izstādēs, rīko tās paši Daugavpilī un citviet,” teica Mairita.

Mākslinieces Valda Mežbārde un Silva Veronika Linarte „Latgales Laikam” teica, ka Daugavpils mākslinieki ir kļuvuši pavasarīgāki, izstādes nosaukums atbilst tās saturam. Mākslinieces bija vienisprātis -- cilvēks glezno tāpēc, ka ir prieks to darīt.