„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.9 °C
skaidrs laiks

Grupa „Elpa” atdzimst un soļos tālāk

Daugavpils 740.jubilejas pilsētas svētku programmā lasāms, ka 5. jūnija vakarā Vienības laukumā un 7. jūnijā Latgales dziesmu svētkos Stropu estrādē uzstāsies rokgrupa „Elpa”. Ņemot vērā, ka grupa ir dibināta 1983.gadā, rodas jautājums – vai tā pati „Elpa”? Gan jā, gan nē. Tā pati progresīvā roka grupa ar savu mūzikas filozofiju un augstām profesionālām prasībām, tomēr ne nostalģiska kopija, bet jauns kolektīvs, kas nolēmis strādāt ilgtermiņā, atzīst gan viens no „Elpas” līderiem, izcilais basģitārists Valdis Rundzāns, gan grupas menedžeris Harijs Vucins. Maijā „Elpa” šajā sastāvā jau uzstājās Jura Kulakova jubilejas koncertā Rēzeknē, koncertzālē „Gors”, kopā ar tikpat leģendāro grupu „Pērkons”, ko arī varēsim klausīties Daugavpils jubilejā.

Repertuārā ir dziesmas, kas nākušas no pagājušā gadsimta, saka V.Rundzāns. Un ir no jaunākā laikmeta - Valda komponētās dziesmas „Tornado”, „Labrīt” un pilnīgi jaunas dziesmas. Dziesmu ir daudz, bet grupa pagaidām neesot nonākusi līdz tādam radošam stāvoklim, lai ķertos pie albuma ierakstīšanas. Pašlaik vajagot saspēlēties, jo sen nav darbojušies kopā. Saspēlēsies, izjutīs to mūziku, un tad varēs soļot tālāk. Arī Harijs piekrīt, ka nav domāts ekspluatēt „Elpu” ar „tā laika” dziesmām, jo ir kaudze jaunu ideju.

Visu rakstu lasiet 29. maija numurā.

Reklāmas foto.