„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Naujenē vērtēja gardāko medu

Naujenes pagasta svētki šogad sākās ar gardu un saldu pasākumu – biškopju salidojumu un konkursu „Naujenes medus 2015”, kura laikā varēja nogaršot visdažādāko medu, ko sarūpējuši pagasta bitenieki. Uz pasākumu tika aicināti Naujenes pamatskolas sekmīgākie skolēni, kuri šā mācību gada laikā pastrādājuši tikpat čakli kā darba bites.

Latvijas Biškopības biedrības(LBB) valdes loceklis Guntars Melnis jauniešiem pastāstīja interesantākos faktus no bišu dzīves un izrādīja biškopju svarīgāko inventāru, savukārt, LBB Daugavpils nodaļas vadītāja Gunta Some, iejutusies bišu mātes Kleopatras lomā, aicināja jauniešus atbildēt uz atjautības jautājumiem un nogaršot dažāda veida medu, ar kuru cienāja pagasta biškopji Eduards Stašāns, Boļeslavs Purmalis, Ģertrūde Zeile, Jānis Koļesņikovs, Dmitrijs Spiridonovs, Aivars Biriņš, Nikolajs Annišinecs un Ilmārs Nurks. Lai arī sanests vienā pagastā, katra saimnieka medus atšķiras gan pēc krāsas, gan garšas. Skolēni balsoja par to, kas katram garšoja vislabāk. Visvairāk balsu tika atdots par medu no bitenieka Eduarda Stašāna dravas.

G. Melnis prognozē, ka šis gads būšot pārbaudījums ne tikai biškopjiem, bet arī zemniekiem. Pavasaris šogad padevies vēss un lietains, tāpēc laukā nevarēja vērot bišu rosību. Tieši laikā, kad ziedējušas ābeles un citi augļu kociņi, lijis lietus, tāpēc bites neizlidoja no stropiem un nevarēja apputeksnēt ziedus, bet tas nozīmē, ka uz lielu ābolu ražu šogad nevarot cerēt.

Visu rakstu lasiet 2. jūnija numurā.