„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+6.7 °C
daļēji mākoņains

„Saules skolas” audzēkņi atdzīvināja bēdīgi slaveno pilsētas graustu

Gaidot Daugavpils 740 gadu jubileju, arī Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” audzēkņi savai pilsētai sarūpējuši īpašu dāvanu. Bēdīgi slavenā pilsētas grausta – bijušā uzņēmuma „Daiļrade” tukšās logu ailes nu ir aizpildītas ar krāšņiem, jautriem zīmējumiem.

Divas nedēļas pirmā un otrā kursa audzēkņi gleznošanas skolotājas Daces Abrickas vadībā ar akrila krāsām uz skaidu plāksnēm veidoja lielformāta zīmējumus, kuri ar uzņēmuma „Labiekārtošana” palīdzību 3. jūnijā tika nostiprināti logu ailēs. Skolas direktore Inguna Kokina atzīst, ka tas ir viens no 740 labajiem darbiņiem, kuru savas pilsētas labā uzņēmušies veikt topošie mākslinieki.

Zīmējumi veidoti ar humoru, attēlojot jautras sadzīves ainiņas, kuras ikdienā garāmgājēji var vērot ikvienas mājas logā. Košās krāsas noteikti piesaistīs uzmanību un raisīs smaidu. Jaunieši arī turpmāk esot gatavi iesaistīties tamlīdzīgās akcijās, jo pilsētas māksliniecei Līgai Čiblei esot ideja tamlīdzīgi noformēt arī citus pilsētas graustus. Atkarībā no ēkas vecuma tematika varētu būt visdažādākā, piemēram, senu ēku logu ailes varētu rotāt ainas no pilsētas vēstures.

Visu rakstu lasiet 5. jūnija numurā.