„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Ministru prezidente personīgi uzraudzīs SEZ izveidi Daugavpilī

Daugavpili divu dienu vizītē apmeklēja Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma. 7. jūnijā viņa bija Latgales dziesmu svētku goda viešņa, bet pirmdien tikās ar pilsētas domes vadību.

Ministru prezidentei parādīja Daugavpils prezentāciju, ar pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi viņa apsprieda svarīgākos Daugavpils attīstības jautājumus. Kā teica Laimdota Straujuma, Daugavpils ir viena no tām retajām pilsētām, kas runā nevis par problēmām, bet perspektīvām. L. Straujumai palikuši visjaukākie iespaidi par pilsētu, tā rādītājiem ekonomikas un izglītības jomā, kā arī Latgales dziesmu svētkiem. L. Straujumas bērnība un jaunība pagāja dzimtajā Latgalē, uz šejieni viņa vienmēr brauc ar īpašām jūtām, atzīmēja Ministru prezidente. Sarunā ar Daugavpils Universitātes rektoru Arvīdu Barševski Laimdota Straujuma uzzināja, ka augstskola ir vienīgā Latvijā, kas sāks gatavot zivsaimniecības tehnologus.

Sarunā ar domes vadību tika apspriestas jaunā plānošanas perioda, kā arī projektu, kas saistīti ar ES līdzekļu apguvi, perspektīvas. Ministru prezidente atgādināja, ka Latgales programmas ietvaros reģions saņems 58 miljonus eiro, turklāt viņa personīgi gatavojas uzraudzīt speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) izveides jautājumu Daugavpilī, ko ļoti gaida vietējie uzņēmēji.

Visu rakstu lasiet 9. jūnija numurā.