„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Mioros pulcējās gardēži un nacionālās virtuves pazinēji

Baltkrievijas pilsētā Mioros 27. jūnijā noritēja vērienīgs starptautisks kulinārijas festivāls „Eiropas gardumi”, piepildot Mioru ezera pussaliņu ar kārdinošām ēdienu smaržām, skanīgām dziesmām un jautrām ļaužu čalām. Šāds festivāls Baltkrievijā notiek pirmo reizi pēc Eiropas Komisijas iniciatīvas, jo arī mūsu kaimiņvalsts nesen iesaistījusies plašajā Eiropas kulinārā mantojuma tīklā, pateicoties starptautiskajam projektam „Bella Cuisine”, kurā piedalījās Vitebskas apgabala pašvaldības.  

Šis festivāls tiešā vārda nozīmē bija garšīgs, jo ikviens varēja ne tikai apskatīt, bet arī nobaudīt visdažādākos gardumus no baltkrievu un latviešu nacionālās virtuves, ko sarūpēja Eiropas kulinārā mantojuma tīkla dalībnieki.

Baltkrievi lielākoties cēla galdā kartupeļu ēdienus – tradicionālos baltkrievu draņikus un babku visdažādākajā izpildījumā. Arī Latvijas kulinārā mantojuma tīkla dalībnieki bija sarūpējuši savu cienastu. 

Visu rakstu lasiet 10. jūlija numurā.