„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.9 °C
skaidrs laiks

Mārim Grunskim būs ilgstoša atveseļošanās

5. jūlijā nelaimes gadījumā iekļuva Daugavpils fotogrāfs Māris Grunskis, kurš pavisam nesen iepriecināja visus ar savu personālizstādi „Rēgi” Daugavpils cietoksnī. Māris ir aizrautīgs pilsētpētnieks jeb digers, kurš apmeklē neizmantotas, pamestas būves, cenšoties caur fotoobjektīvu tvert šīs pamestības savdabīgo auru un pievilcību. Ikdienas darbs Mārim saistīts ar Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centra klientu apkalpošanu.

Tieši bīstamais vaļasprieks kļuvis par nelaimes iemeslu. Dodoties izlūkot kārtējo objektu - kādu pamestu rūpnīcas ēku Daugavpilī, Māris iekritis vecā lifta šahtā un guvis nopietnus savainojumus. Drīz vien tika izplatīts paziņojums ar lūgumu ziedot asinis, kuras nepieciešamas Mārim operāciju veikšanai. Cilvēku atsaucība bijusi ļoti liela un nepieciešamais asiņu daudzums tika ātri vien saziedots, taču nav izslēgts, ka šāda palīdzība vēl būs nepieciešama, jo puisim priekšā ir vismaz trīs smagas operācijas.

„Latgales Laikam” izdevās sazināties ar pašu Māri, un viņš atzina, ka jūtoties jau labāk, lai gan ir gūtas nopietnas traumas – lauztas abas kājas un traumēts mugurkauls. Par laimi, mediķi dodot cerību, ka visu var vērst par labu ar operāciju palīdzību. Priekšā gan būs vismaz gadu ilgs atveseļošanās laiks. Māris atzīst, ka savam vaļaspriekam nākotnē visdrīzāk būs jāpieliek punkts. Iespējams, puiša ģimenei būs nepieciešams ne tikai morāls, bet arī finansiāls atbalsts nopietno operāciju veikšanai un turpmākai rehabilitācijai, tāpēc aicinām atbalstīt Māri nelaimē, lai viņš pēc iespējas ātrāk tiktu uz kājām.  

Visiem, kas vēlas palīdzēt un atbalstīt Māri materiāli, viņa mamma ir atvērusi speciālo kontu ar šādiem rekvizītiem: Svetlana Grunska, p.k. 140751-10237 Banka: AS „Swedbank” Bankas kods: HABALV2X Konta Nr.: LV09HABA0551039432004