„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Konkursā noskaidros Latvijas jauniešu galvaspilsētu 2016

Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā izsludina konkursu „Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2016”, lai noskaidrotu, kura pilsēta nākamajā gadā kļūs par jaunatnes pasākumu centrālo norises vietu.

 Šāds konkurss tiek rīkots pirmo reizi un tā mērķis ir popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū, veicināt pašvaldību sadarbību un pieredzes apmaiņu jaunatnes jomā, kā arī paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu un jaunatnes organizāciju prestižu.

 Līdz šā gada 13. oktobrim pašvaldības ir aicinātas pieteikties konkursam un cīnīties par iespēju 2016. gadā kļūt par pirmo Latvijas Jauniešu galvaspilsētu. Uzvarētājs visa gada garumā kļūs par epicentru svarīgākajiem Latvijas jaunatnes pasākumiem.

 “Mēs vēlamies stiprināt jauniešu sabiedriskās līdzdalības kultūru, aicināt pašus jauniešus apzināties, kas ir viņu sapņi un mērķi, un arvien attīstīt prasmes un gribasspēku tos piepildīt. Pieaugušo uzdevums ir piedāvāt laiku un vietu, kur jaunieši aktīvi un atbildīgi iesaistās novada, pilsētas, valsts attīstībā,” konkursa ieceri skaidro izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile. “Es ticu, ka šī var kalpot kā platforma, kur rasties un attīstīties jaunām, drosmīgām, izcilām idejām, Latvijas nākotnei, ko mūsu jaunieši paši veidos.”

 Latvijas Jauniešu galvaspilsētas statusa ieguvēja noteikšanā tiks ņemts vērā žūrijas vērtējums un sabiedrības balsojuma rezultāti. No 26. oktobra ikvienam būs iespēja nobalsot par kādu no trim pilsētām, kas tiks izvirzītas finālam, konkursa mājaslapā www.jauniesugalvaspilseta.lv.

 Plašāka informācija un pieteikuma anketa pieejama mājaslapā www.jauniesugalvaspilseta.lv.

 Konkursu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2016” organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Jaunatnes padomi un jauniešu organizāciju “Avantis”.