„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.9 °C
skaidrs laiks

Uz Anīkščiem – staigāt starp koku galotnēm

Pastaigu taka starp koku galotnēm – aizvadītajā vasarā tika plaši reklamēts šāds neparasts aktīvā tūrisma piedāvājums, un kopš augusta Lietuvā, Anīkšču reģionālajā parkā, nepilnu divu stundu brauciena attālumā no Daugavpils patiešām var izbaudīt galvu reibinošu pastaigu, aplūkojot Anīkšču sila vareno koku lapotnes un galotnes savu acu augstumā. Interese par jauno objektu pašlaik ir tik liela, ka gājiens līdz takai no vietas, kur izdosies atstāt auto, būs daudzreiz garāks par pašu maršrutu starp koku galotnēm. Arī cita veida aktīvās atpūtas iespējas Anīkšču apkaimē ir tik plašas, ka vienā nedēļas nogalē nemaz nav aptveramas.

Nelielā gleznainā Aukštaitijas pilsētiņa Šventojas krastos atrodas Anīkšču reģionālajā parkā un to ieskauj iespaidīgi meži. Šeit neredz ne pamestas mājas, ne nesakārtotas teritorijas, ciematiņi izskatās kā tikko saposti sakoptības konkursam. Civilizācija ainaviskajās vietās ir ieviesta tik prasmīgi un neuzkrītoši, lai atpūtnieki varētu baudīt dabas krāšņumu, neatsakoties no ērtībām. Un vēl – atvērtība ģimenēm ar bērniem šeit ir ne vārdos deklarēta, bet redzama ik uz soļa, turklāt vecākiem nebūt nav visur ar smagu nopūtu jāver vaļā naudas maciņš, kaut vai kempingā, kur pieejamas atrakcijas un birzī izveidots Masku parks.

Dodoties pa pastaigu taku starp koku galotnēm, smalkas kurpītes ar smailiem papēžiem ir jāatstāj mājās, jo taka patiesībā ir tilti no metāla režģiem. Tas pastiprina izjūtu, ka atrodies gaisā. Takas sākums ir pakalnā, tāpēc asas izjūtas rodas tikai aiz pāris līkumiem, kad pamani, ka zeme nudien jau ir palikusi tālu lejā.

Visu rakstu lasiet 25. septembra numurā.