„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Naujeniešus pazīst pat pie Mongolijas robežas

Naujenes Mūzikas un mākslas skolai marts ir jubilejas mēnesis. Svētku koncertā Daugavpils novada kultūras centrā skolas direktors Spodris Kačāns stāstīja, kā ar uzvarām republikāniskos un ārzemju konkursos skola popularizē ne tikai Daugavpils novadu, bet arī Latviju.

„Skolēnu un pedagogu panākumi ir arī darba kvalitātes rādītājs. Es bieži atkārtoju, ka mēs esam muzikāla vizītkarte, ka mūsu audzēkņi, kuri nāk no tālām viensētām, veiksmīgi konkurē ar lielu valstu galvaspilsētu Viļņas, Tallinas, Maskavas, Minskas mūziķiem. Bet skolotāji var būt gandarīti, ka spēj audzēkņus sagatavot augstā līmenī. Tā ir milzīga atbildība un uzdrīkstēšanās, lepnums par savu skolu un valsti. Turklāt konkursi dāvā pieredzi, ko skola nevar iedot - skatuvisko drosmi un pārliecību, ka mūzika un gleznošana ir tikpat svarīgas jomas kā uzņēmējdarbība,” S. Kačāns atzina intervijā „Latgales Laikam”.

Par naujeniešu skanīgo un krāsaino sniegumu novadnieki var pārliecināties koncertos un izstādēs, kas notiek katru gadu dažādās koncertzālēs.

Jubilejas koncertā uzstājās Naujenes pūtēju orķestris, kas ir pastāvīgs vispārējo un skolu jaunatnes dziesmu svētku dalībnieks, 2015. gada jubilārs - akordeonistu orķestris, kā arī tautas mūzikas ansamblis. Tas ir pedagogu Jāņa Grinberta, Roberta Sauleviča, Tatjanas Jukumas un Girša Kagana nopelns, ka kolektīvi darbojas ilgus gadus un kopā ar naujeniešiem muzicē daugavpilieši un ilūkstieši.

Visu rakstu lasiet 18. marta numurā.