„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Izskata jauna veikala atvēršanas ideju

Daugavpils domes Pilsētbūves komisija izskatīja novada pašvaldības lūgumu nodot tās rīcībā zemes gabalu moduļa tipa veikala atvēršanai, kurā tiktu tirgota vietējo amatnieku un mājražotāju produkcija. Vajadzīgs tāds zemes gabals, lai tur varētu ierīkot elektroapgādi, ūdensapgādi un kanalizāciju.

Idejas iniciatori uzskata, ka šāds veikals būtu ne tikai būtisks atbalsts radošiem un uzņēmīgiem Daugavpils novada iedzīvotājiem, bet arī laba iespēja iedzīvotājiem nopirkt vietējo produkciju. Iecere atvērt šādu veikalu Daugavpilī tiek izskatīta jau sen, Latvijā ir daudz pozitīvu piemēru, ka tamlīdzīgi mobilie veikaliņi veiksmīgi darbojas, stimulējot mazā biznesa attīstību un veicinot  vietējo preču iegādi. Šādi veikali ir Preiļos, Līgatnē, Kuldīgā un citās Latvijas pilsētās. Projekta īstenošanai plānots piesaistīt ES programmas „Leader” līdzekļus.

Visu rakstu lasiet 18. marta numurā.