„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.9 °C
skaidrs laiks

Vīri seko Svētā Jāzepa piemēram

Daugavpils Svētās Jēzus Sirds katoļu draudzes paspārnē darbojas tēvu kopiena „Svētā Jāzepa vīri”. Tajā kopīgā lūgšanā un Svēto Rakstu apcerē ir apvienojušies tēvi. Kopienas vadītājs, divu bērnu tētis Artūrs Saveļjevs sarunā „Latgales Laikam” atklāja, ka pirms diviem gadiem Daugavpili apmeklēja misionārs Dons Tērbits, kurš pastāstīja par kopienu, kas pastāv jau 10 valstīs. Vīri Latvijā jau bija izveidojuši kopienu Rīgā Jēzus Kristus Karaļa draudzē. Artūru ļoti ieinteresēja šī doma, lai gan viņš apzinājies, ka veidot kaut ko jaunu ir sarežģīti, tas prasīs atbildību un laiku.

"Draudzes locekļi apmeklēja konferenci Rīgā un rekolekcijas Suntažos, kur bija sabraukuši esošo Latvijas kopienu vīri. Viņi pārliecināja mani, ka tā būs liela svētība, ja kopiena darbosies arī Daugavpilī. Tobrīd mācījos maģistrantūrā Rīgā, tikos ar Rīgas vīriem, uzzināju, kā darīt labāk. Pārbraucis mājās, pakonsultējos ar prāvestu Andri Ševelu. Viņš pēc Svētās Mises uzaicināja vīrus noskatīties filmu „Drosmīgie”. Sanāca pilna zāle. Filma stāsta par vīrišķību, vīra un tēva aicinājumu. Tad arī bija piedāvājums tikties reizi divās nedēļās sestdienās pēc vakara Svētās Mises, lai lūgtos kopā."

Visu rakstu lasiet 24. marta numurā.