„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Pilsētas svētkos Daugavpilī viesosies NATO vienība

Pagājušajā nedēļā Daugavpili un Krāslavu apmeklēja jauna militārā formējuma – NATO spēku integrācijas vienības (NSIV) virsnieki. 2015. gadā NSIV štābi izvietoti Polijā, Bulgārijā, Igaunijā, Rumānijā, Lietuvā un Latvijā. Latvijas štābu oficiāli atklāja pagājušā gada novembrī, tajā ir 14 virsnieki, kuri pārstāv desmit NATO bloka armijas.

 „Mani kolēģi pārstāv ASV, Norvēģijas un Latvijas armiju. Mums ir divi mērķi. Mūsu nodaļa ir jauna, tāpēc vēlamies iepazīstināt ar savu darbību pašvaldību, nodibināt kontaktus savstarpējai sadarbībai ne tikai ar militārajām vienībām, bet arī civilajiem objektiem, lai sadarbības ietvaros veidotos savstarpēja sapratne,” pastāstīja Latvijā izvietotās NATO spēku integrācijas vienības komandieris pulkvedis Ēriks Naglis, „mēs tikāmies ar pašvaldības priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi un informējām, ka vērienīgu mācību ietvaros  Daugavpili šķērsos militārās tehnikas kolonna. 6. jūnijā 14 vienības būs iespējams aplūkot laukumā. Protams, visa kolonna centrā neienāks, jo tas paralizēs transporta sistēmu. Lielākā daļa virzīsies pa apvedceļiem. Izrādās, pilsētā šajā laikā būs svētki, un cilvēki varēs tuvāk iepazīties ar tehniku.”