„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Dvietes palienē notiks „Dabas koncertzāle”

daba.gov.lv

17. jūnijā Bebrenes pagastā Dabas parkā „Dvietes paliene” ar izziņas laboratorijām, koncertiem, dabas, mākslas un video perfomancēm izskanēs „Dabas koncertzāle”.

Benita Štrausa, Daba parka „Dvietes paliene” informācijas centra „Gulbji” vadītāja, „Latgales Laikam” pastāstīja, ka pasākumam ir noskatīta ainaviskā palienu pļava Bebrenes ciema pievārtē,. Tā kā „Dabas koncertzāle” ir veltīta dižsliekai, tad komponisti sarakstījuši 12 veltījuma kompozīcijas. Apmeklētāji tās dzirdēs koncertā, kas sākies pēc saulrieta, bet pirms tam pl.18.00 zinātnieki un Dabas aizsardzības pārvaldes inspektori  20 laboratorijās stāstīs un rādīs, kāpēc dižslieka ir kādas kultūras norises galvenā varone.    

„Dabas koncertzāles” pasākumi ir par brīvu, jo tos finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds un Ilūkstes novada dome, uzsvēra B. Štrausa un aicināja klausītājus, braucot uz Bebreni, paņemt līdzi sēžamos, segas un pretodu līdzekļus.