„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Jaunie paukotāji sacentās Latvijas čempionātā

Sergejs Kuzņecovs

10. un 11. jūnijā Daugavpilī notika Latvijas čempionāts paukošanā ar špagām.

Vīriešu konkurencē finālā sacentās pieredzējušie sportisti Genādijs Gusevs un Vitālijs Karpačovs. Ar rezultātu 15:5 uzvarēja G. Gusevs. Savukārt bronzas medaļu izcīnīja Jurijs Sjanita un Gints Bakins (Rīga) – vienīgais dalībnieks, kurš nebija no Daugavpils.

Sieviešu sacensībās Jūlija Vansoviča pusfinālā uzveica Martu Dobkeviču – 15:10, bet Aleksandra Smetaņina uzvarēja Janu Vilcāni – 15:6. Savukārt sieviešu finālā notika negaidīts pavērsiens. Aleksandra, būdama vadībā, guva kājas traumu un apstājās, jo nespēja paspert ne soli, bet Jūlijai tas nedeva priekšrocību.

J. Vansoviča vēlāk teica, ka Aleksandras trauma viņai nebija izdevīga: „Viņa ir lielāka augumā, arī roka garāka. Viņa pielaida mani klāt, un tad izdarīja dūrienu. Jā, man ir milzīga pieredze, bet nav agrākā asuma, jo laiks rit uz priekšu.” Rezultātā A. Smetaņina nosargāja čempiones titulu – 15:9.

Visu rakstu lasiet 13. jūnija numurā.